Tjäna pengar på din e-bok

tjana-pengar-e-bok

Förr i tiden var det nästan omöjligt att tjäna pengar som författare om man inte fick ett kontrakt med ett bokförlag, men idag när handeln med e-böcker har ökat explosionsartat kan nästan vem som helst tjäna pengar på att skriva en bok. I alla fall om du inte skriver helt uruselt. En del kan tjäna lite extrainkomster på att skriva e-böcker medan andra kan leva på det.

Det finns två sätt att tjäna pengar på att skriva en e-bok, antingen försöker du sälja den själv på nätet eller så lägger du upp den på Amazon Kindle Store eller liknande.

Sälja din e-bok själv

Om du har skrivit en e-bok kan du lägga upp den på din blogg eller din hemsida. Ge läsarna möjlighet att ladda ner det första kapitlet och om de gillar det så kanske de vill köpa hela din bok. Om du gör så här bör du även göra reklam för din e-bok på olika skrivforum och bokforum samt på sociala medier som Facebook och Twitter.

Sälja din e-bok på Amazon

Amazon Kindle Store ger alla möjlighet att lägga upp sin e-bok i deras e-butik, vilket kan ge dig fantastiska möjligheter att nå ut till en stor publik. Kindle Store går nämligen att nå från hemdatorn och via en app i Smartphonen och Surfplattan. Där söker folk på olika ämnen och sökord som kan göra att din bok dyker upp bland träffarna. Amazon Kindle Store tar bara 30 % av vinsten och du får 70 % vilket är bra mycket mer än vad en författare får när deras pappersbok säljs i handeln. Det finns folk som får hundralappar i extrainkomst i månaden på det här sättet och de som tjänar mer än en vanlig lön. Det börjar även dyka upp möjligheter att publicera böcker i Sverige, till exempel via Elib och Dito.

Skriva e-bok

Om du ska skriva en e-bok så är det jättebra om du nischar dig ordentligt om du skriver en faktabok eller en reportagebok eftersom konkurrensen är hård. Om du har en riktig författartalang och är en grym researcher ska du emellertid inte dra dig för att skriva en grymt bra bok inom ett ämne som andra redan skrivit massor om. Du kommer ända stå dig väl i konkurrensen om din bok är banbrytande, men det är ändå bra att hitta en hyfsad nisch.

Om du gillar att skriva romaner är det bara att skriva på som vanligt och kanske förbättra ditt skrivande genom att delta i en författarskola på nätet eller gå en vanlig skrivarkurs. Det kan det vara värt. I längden kanske du inte bara drar in lite extrainkomster på ditt skrivande utan kan försörja dig på det.

En kommentar till “Tjäna pengar på din e-bok”

  1. kindle skriver:

    It’s really very difficult in this busy life to listen news on TV, therefore
    I just use the web for that reason, and get the hottest information.

Skriv en kommentar