Tjäna pengar på coaching

laptop-coach

Många människor sitter på värdefulla kunskaper som de själva tar förgivet, och det är mycket möjligt att du också gör det. Det kanske handlar om livsstilskunskaper, kunskaper inom idrott eller så kanske du har en inspirerande personlighet och har lätt för att få andra på bättre humör. Då kan du tjäna extra inkomster på coaching, kanske bli en personlig tränare, hälsocoach eller motivationscoach.

Så kommer du igång med coaching

  1. Hitta din nisch. Välj ut en eller flera nischer inom coaching, men bara sådana nischer där du verkligen är kunnig.
  2. Finputsa din idé. När du vet vilken sorts coaching du ska ägna dig åt bör du skriva ner vad som gör just dig till en sådan bra coach inom området. Det är det här du ska visa upp för dina kunder och som ska göra att de väljer just dig. Läs gärna om hur en coach bör gå tillväga på nätet och skaffa eventuellt hem några böcker inom området.
  3. Finputsa dina tekniker. Ingen människa är fullärd, oavsett vad det handlar om. Plugga och förfina dina kunskaper.
  4. Skapa ett dokument. I dokumentet bör du skriva hur du ska lägga upp din coaching.
  5. Skapa en hemsida. En hemsida är ett måste idag när man vill sälja en produkt. På hemsidan ska du beskriva vad du kan hjälpa till med, hur du går till väga och vilket resultatet kommer att bli. Lägg gärna upp en bild på dig själv på hemsidan eftersom de flesta som anlitar en coach gärna vill se ett ansikte framför sig innan de kontaktar en coach.
  6. Marknadsför dig. Sprid budskapet på din Facebooksida och skapa gärna en separat Facebooksida som bara har med din coaching att göra. Du kan även använda dig av Googles annonssystem Adwords som gör att din hemsida lättare kommer att synas när någon söker på coaching. Tipsa även folk om dina tjänster på forum som har med din nisch att göra. Marknadsföring på internet är det billigaste och bästa sättet att marknadsföra sig, men du kan även sätta upp lappar på ICA och lägga reklamblad i folks brevlådor.

Skriv en kommentar