Tjäna pengar på AdSense

Google-Adsense

Ett busenkelt sätt att tjäna lite extra pengar om du har en hemsida är att placera Googleannonser på den. Googles annonser är oftast små och du får betalt varje gång någon klickar på dem. Det kanske inte ger så extremt mycket pengar om du har en enda hemsida som inte har så många besökare, men om du har en välbesökt hemsida eller många hemsidor kan det bli en hel del pengar. Nu ska vi på extra-inkomster.se visa dig hur du gör om du vill tjäna pengar på Googles annonser.

Kom igång med Adsense

För att kunna placera Googles annonser på din sajt måste du registrera dig hos Adsense som är Google annonsystem. Så här gör du:

1. Skaffa ett Google-konto om du inte redan har ett. Om du har ett gmail-konto eller brukar ladda ner appar på din androidtelefon har du redan ett Google-konto.

2. Surfa in på https://www.google.com/adsense och logga in med ditt Google-konto.

3. Registrera din hemsida. Om du har flera hemsidor kan du registrera alla hemsidor som du vill annonsera på.

4. Välj hur Googleannonserna ska se ut på din hemsida. Det finns flera alternativ att välja på, alltifrån en liten blå textlänk till större annonsblock.

5. Klipp ut din annonskod och lägg den på en lämplig plats på din hemsida. Placera gärna en så kallad ”skyskrapa” till vänster om texten, en mindre annons direkt under rubriken eller en liten annons mellan två stycken, det kan ge rätt så många klick och en del extrapengar. Du kan även placera Googleannonserna i slutet av texten vilket inte stör lika mycket men det ger inte heller lika många klick.

Skriv en kommentar