Tjäna pengar med affiliateprogram

Ett bra sätt att få en extrainkomst på är att ansluta sig till ett affiliateprogram. Det innebär att du ansluter dig till ett nätverk som låter dig göra reklam för nätverkets produkter, något som i sin tur du får provision för. Hur provisionen ser ut beror på vad ditt affiliateprogram har för regler, men de vanligaste typerna är att du antingen får betalt per klick (d.v.s. du får pengar för varje person som klickar sig vidare från din hemsida), per lead (du får betalt för varje person som t.ex. lämnar sin mejladress på affiliateprogrammets hemsida) eller per sale, d.v.s. att du får provision på varje försäljning.

Alla affiliateprogram har olika regler för provision, utbetalning och annonsering, så det är viktigt att kolla upp exakt vad som gäller innan du signar upp. Om du bor i Sverige är det t.ex. viktigt att affiliateprogrammet erbjuder utbetalningsmetoder som passar dig, i USA är ju betalning via check eller PayPal rätt vanligt, men det kan vara jobbigt att få ut pengarna från PayPal och svenska banker brukar vara rätt motvilliga när det gäller att lösa in utländska checkar, dessutom tar bankerna mycket betalt för besväret.

Hur som helst, när du väl anmält dig och kommit igång är det bara att lägga upp antingen banners som du får via ditt affiliateprogram eller länka med textlänkar. Hur du gör är lite upp till dig, och beror på hur din hemsida eller blogg är upplagd, det är bara att pröva sig fram, för alla har sina egna tips och knep som fungerar när det kommer till att tjäna pengar på affiliateprogram.

Skriv en kommentar