Skapa en hemsida – Kort men summerad guide

webbhotell-doman

Så här skapar du en hemsida

Vi på extra-inkomster.se har redan skrivit om hur du tjänar pengar på din hemsida som affiliate och med Adsense, men om du inte har en hemsida funkar det här såklart inte, därför tänkte vi nu visa dig hur enkelt det är att skapa en egen hemsida.

Så skapar du en hemsida

  1. Bestäm vad din hemsida ska handla om. Du kan skriva om ett ämne som intresserar dig eller helt enkelt skapa en hemsida som du vet att du kan tjäna pengar på. Du kan med fördel kolla in vad folk söker på för ord och produkter på Google Adwords Planner, så ser du var efterfrågan finns.
  2. Skaffa ett webbhotell och en domän. Du bör också skaffa ett snabbt och stabilt webbhotell där du lägga din hemsida. I samband med det skaffar du även ett domännamn (en webbadress) som passar bra för din hemsida. Om hemsidan handlar om en speciell vara, varugrupp eller någon viss tjänst bör du försöka få med det i webbnamnet, det gör att din hemsida kan hamna högre upp på sökmotorerna när någon söker på produkten. Välj gärna en webbadress som ligger under någon av toppdomänerna .se, .com eller .nu om de är lediga. Bra resurser för dig som ska köpa domän & webbhotell:
  3. Installera WordPress. Ladda ner och installera publiceringsverktyget WordPress och installera det. WordPress är ett effektivt verktyg som gör det mycket enkelt för dig att skapa din hemsida. Flera webbhotell har en så kallad One Click Installer för WordPress i kontrollpanelen som fixar WordPress åt dig med ett klick, annars kan du läsa på WordPress hemsida om hur du ska gå tillväga.
  4. Designa din hemsida. Logga in på din WordPresshemsida och anpassa den efter dina egna önskemål, det är lätt gjort. WordPress har nämligen massor av teman som lägger grunden för utseendet på din hemsida och sedan kan du själv välja hur många menyer och kategorier du vill ha på din hemsida. Du kan även installera en massa viktiga tillägg som till exempel gör att din hemsida syns bättre på Google och som för statistik över dina besökare. Det finns tusentals tillägg att välja på.
  5. Fyll din hemsida med innehåll. När du har kommit så här långt är det bara att sätta igång att fylla din hemsida med innehåll som text, bilder och videoklipp samt lägga upp affiliate- och Adsenseannonser på den.

Svårare än så är det alltså inte att skapa en hemsida. Lycka till!

Skriv en kommentar