Tjäna pengar som content writer

En Content Writer är en skribent som skriver texter till olika hemsidor mot betalning. Det är ett utmärkt arbete för den som vill tjäna extrapengar. En Content Writer arbetar ofta hemma och har i stort sett datorn som enda arbetsredskap.  Oftast gör Content Writern först research på internet för att sedan skriva sin text. Eftersom det bara krävs en dator och internetuppkoppling kan skribenten arbeta var han eller hon vill, även utomlands. En Content Writer brukar tjäna runt 50 öre per ord eller få betalt per artikel. Betalningen kan variera beroende på ämne, textens längd och hur mycket research som krävs.

En Content Writer bör tänka på följande:

  1. En Content Writer måste ha ett bra flyt i sina texter. Texterna ska inte tråka ut läsaren, inte vara full av språkliga fel eller onödigt krångliga meningskonstruktioner.
  2. En Content Writer måste vara effektiv. När uppdragen rullar in gäller det att snabbt ta sig an text efter text. Texterna bör vara lättillgängliga och välskrivna, men skribenten bör inte lägga ner för mycket tid på att putsa dem.  Att sitta en hel dag med en text som får plats på en halv A4-sida är vare sig lönsamt eller meningsfullt. Även om den ska vara bra så är det inte nobelpriset i litteratur skribenten ska arbeta för. Naturligtvis är det inte omöjligt att nybörjaren får lägga ner en hel del tid på sina första texter, men med tiden flyter det bättre.
  3. En Content Writer bör vara idérik. Många gånger har skribenten ganska fria händer när han eller hon ska skriva en text. Därför krävs det ofta lite fantasi och idérikedom för att kunna skriva, något som går att lära upp.
  4. Det är också en fördel om Content Writern har lite livserfarenhet och bred kunskap, men det är inte ett måste. Många Content Writers skriver enbart inom vissa nischer. Är man riktigt duktigt på ett ämnesområde så är det möjligt att man kan bli en riktigt bra Content Writer inom just det området.

Ingen som är nyfiken på Content Writing bör skrämmas bort av ovanstående punkter. De flesta med en viss känsla för skrivande kan lära sig att bli en bra Content Writer.

Det enklaste sättet att hitta arbete som Content Writer är helt enkelt att googla på ”Content Writer sökes” eller liknande.

Skriv en kommentar