Att jobba som telefonförsäljare

Telefonförsäljning och telemarketing

Studerar du eller bara vill ha ett extrajobb så är telefonförsäljare ett arbete på framfart. De kommer fler och fler företag som ägnar sig åt telefonförsäljning. Många ungdomar har fått möjligheten ut i arbetslivet genom att arbeta på ett telemarketingsföretag.  Det är givetvis ett arbete även för äldre som önskar ha ett extraarbete. Men se upp, det finns företag inom denna bransch som inte är speciellt seriösa och betalar ut ”slavlöner” genom att bara betala ut provision på det man säljer. Säljer du inget en dag så kan du ha arbetat gratis.

Vad ska man titta på för att avgöra om företaget är seriöst?

Det första du ska ta reda på är om de betalar ut fast timpenning. Vissa företag betalar bara lön efter vad du säljer och det kan innebära en knaper lön. Enbart provision är det få som lyckas få ut några större pengar på.

Kolla även upp att företaget följer ett kollektivavtal.

Vad krävs för att arbeta med telefonförsäljning?

Det brukar inte ställas så stora krav på att arbeta som telefonförsäljare. Det passar därför som ett bra ”förstajobb” för ungdomar. Kraven brukar vara god datorvana, goda kunskaper i svenska språket och helst fullgjord gymnasieutbildning. Men många företag gör undantag för ungdomar som går i gymnasiet.

Att tänka på

Att arbeta som telefonförsäljare kan vara väldigt utvecklande. Man får telefonvana som blir en bra merit i sitt CV för vidare arbetssökande. Att lära sig prata med okända människor är också en bra erfarenhet i livet. Man ska dock tänka på att många man ringer till kan bli störda och irriterade. Många telefonsäljare vittnar om att de fått ta emot en utskällning av uppringda människor. Man får träna sig i att inte ta det personligt utan kunna lägga det åt sidan efter arbetet.

En kommentar till “Att jobba som telefonförsäljare”

  1. Michal skriver:

    Hej!
    Mitt är michal och jag skulle jätte gärna vilja jobba som telefonförsäljare
    och tjäna lite extra pengar.

Skriv en kommentar